Szilárda
-4 °C
3 °C

94 tálibot öltek meg a NATO-erők

2006.09.10. 14:57
A tálib lázadók leverésére indított Medúza hadművelet 8. napja volt eddig a legvéresebb: a Kanada vezette NATO-erők 94 fegyveressel végeztek Kandahárban. Eközben egy öngyilkos merénylő felrobbantotta a délkelet-afganisztáni Paktia tartomány kormányzóját.

Négy különböző ütközetben, légi- és szárazföldi csapásokkal kilencvennégy tálib fegyverest öltek meg vasárnapra virradóra a NATO erői Afganisztán déli részén - közölte az északatlanti szövetség helyi szóvivője.

Újra palackoznak Afganisztánban Coca Colát
Új Coca-Cola palackozó üzemet avatott fel Hamid Karzai afgán államfő vasárnap Kabulban, az előző ilyen üdítőitalgyárat tíz évvel ezelőtt a polgárháborúban lerombolták. A befektető 25 millió amerikai dollárból valósította meg a palackozót, amely 350 munkahelyet teremt és évente 360 millió üveg Coca-Colát állít elő.

Scott Lundy őrnagy tájékoztatása szerint a milicistákkal Kandahár tartomány Pandzsavi és Zsari körzetében szálltak szembe. Korábban ugyanebben a körzetben 40 tálib fegyveres öltek meg a NATO-erők. A szóvivő arról nem számolt be, hogy voltak-e veszteségeik.

A térségben indított Medusa (Medúza) fedőnevű hadművelet múlt hétvégi kezdete óta eddig 420 tálib milicista vesztette életét. A tálibok szóvivője vitatatta az áldozatok magas számát. A CNN értesülései szerint 300 tálib halt meg a nyolcadik napja tartó harcokban.

Egy másik jelentés szerint Afganisztán nyugati részén több mint száz tálib megrohant egy rendőrőrsöt és megölt két rendőrt.

A délkelet-afganisztáni Paktia tartományban egy öngyilkos merénylő testére erősített pokolgépet hozott működésbe, amikor a terület kormányzója, Hakim Tanival kilépett irodája ajtaján. Mindketten meghaltak. A merényletben megsebesült három másik személy is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!