Aliz
6 °C
14 °C

Moldovában maradnak a kommunisták

2009.04.16. 10:49 Módosítva: 2009-04-16 12:25:25
Nem találtak hamisításra utaló jelet Moldovában a szavazatok újraszámlálásakor, így ezután is a kommunisták irányítják majd az országot.

Moldovában a szavazatok újraszámlálása befejeződött, és az előzetes adatok szerint nem derített fényt hamisításra, megerősítette az április 5-i parlamenti választások hivatalos eredményét, a kommunista párt győzelmét, közölte csütörtökön a központi választási bizottság szóvivője.

Iuori Ciocan az orosz hírügynökségnek elmondta, hogy az eredményt április 21-ig kell nyilvánosságra hozni, és a határidőt betartják. Nem zárta ki, hogy a központi választási bizottság csak a húsvéti ünnepek után teszi ezt meg. Az ortodox húsvétot, amely hivatalos munkaszünet is, idén április 18-20-án ünneplik Moldovában.

A szavazatok újraszámlálásáról vasárnap hozott döntést az alkotmánybíróság Vladimir Voronin államfő és a győztesnek kihirdetett kommunista párt kérésére. A 4,1 milliós lélekszámú volt szovjet köztársaságban súlyos zavargások törtek ki április 7-én, a választások végeredményének kihirdetése után, aminek következtében több mint 90 ember megsebesült, kétszázat pedig őrizetbe vettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?