Halálos baleset a delhi metróépítkezésen

2009.07.22. 11:10
Egy delhi munkás halt meg, miután a helyi metróépítkezésen ráesett egy gerenda. Az esetet más halálos építkezési balesetek előzték meg Indiában.

Egy munkás meghalt, miután ráesett egy mestergerenda egy delhi metróvonal-építkezésen, jelentette a város vasúttársasága. Az utóbbi tíz napban ez volt a harmadik metróépítési baleset az indiai fővárosban, írja a BBC.

A baleset Delhi nyugati részén, Punjabi Baghban történt. „A munkás a gerenda mozgatására felügyelt, amikor az rázuhant a vállára" – idézett a Press Trust of India hírügynökség Anuj Dayal, a delhi metró tisztviselőjének nyilatkozatából. A férfit kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe.

Dayal állítása szerint nem szerkezeti hiba okozta a balesetet. „Daruskocsikkal emelték fel a gerendát, amelyek megroggyantak a súly alatt" – nyilatkozta a delhi hírügynökségnek.

Tavaly októberben egy épülő híd omlott rá az alatta lévő járművekre – a balesetben ketten meghaltak és tizenketten megsebesültek. Május 12-én hat ember halt meg a főváros Zamrudpur kerületében, mikor egy épülő híd tartóoszlopa összeomlott. Egy hónappal később hasonló eset történt Delhi déli részében, amely szintén hat áldozatot követelt, egy napra rá pedig a helyszínt tisztító három daru dőlt össze.

Delhi hét éve működő metróhálózata a város büszkesége, mely egy tiszta, légkondícionált és gyors közlekedési alternatíva a túlzsúfolt buszok és motoros riksák mellett. A gyakori építkezési balesetek tudósítók szerint arra utalhatnak, hogy a biztonsági előírásokat kevésbé veszik figyelembe az új vasútvonalak építése alatt. Delhi még a jövő évi Nemzetközösségi Játékok előtt igyekszik felújítani a városi metrót.