Berslusconi idegei nem bírják a botrányokat

2009.08.03. 11:02
Válás, képek luxusprostikról, intim hangfelvételek – az utóbbi hónapokban Berlusconi magánéletével volt tele az olasz és a világsajtó. Mindez a jelek szerint erősen megviselte a kormányfő idegeit. Mielőtt szabadságra ment, az olasz kormányfő egy orvoscsapatot rendelt maga mellé, hogy stresszcsökkentő tanácsokat kapjon.
000 DV550194

Szabadságának kezdetén orvosokkal találkozott Silvio Berlusconi: a szakemberek stresszcsökkentő módszereket javasoltak az olasz kormányfőnek. A 72 éves Berlusconi-nak egy magánklinika három orvosa írt elő speciális diétát és fizikoterápiás kezelést, amellyel elősegítik pihenését. (A Corriere dell'Alto Adige napilap szerint az orvosokat egy helikopterrel vitték Bolzanóból az olasz kormányfő Milánó mellett lévő nyaralójába.)

Az utóbbi hónapok botrányai kezdték ki az olasz miniszterelnök egészségét, állítja az olasz média. Berlusconi felesége májusban adta be a válókeresetet, miután tavasszal olyan hírek jelentek meg, hogy a politikus "rendkívül figyelmes" egy 18 éves, modellkedésre vágyó lánnyal.

Később botrányos fotókat publikáltak, amelyek Berlusconi szardíniai villájában készültek. A képeken több pucér vagy félmeztelen modell látható a luxusingatlan udvarán (a kormányfő mellett más politikusok is ott voltak). Júliusban pedig több olyan hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyeken Berlusconi egy luxusprostituáltal beszélget.

Az olasz kormányfő Milánó mellett kezdte meg pihenését, nyaralójában egy edzőterem is van. Augusztusban még szardíniai villájába is elmegy és ellátogat a földrengés által sújtott L'Aguila városába is.