Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felpofoztak egy képviselőt az eskütétele alatt

2009.11.10. 15:07 Módosítva: 2009-11-10 19:00:25
Társai felpofoztak egy képviselőt India egyik legfontosabb államában, amiért az ország hivatalos nyelvén tette le esküjét a helyi maráthi helyett. A négy támadó egy helyi érzelmekre építő regionális párt tagja.

Négy másik képviselő megtámadott egy politikust India második lenépesebb államában, Mahárástrában a helyi törvényhozás épületében, amiért az ország hivatalos nyelvén tette le esküjét, írja a BBC.

A négy képviselő hétfőn azonnal rávetette magát Abu Azmira, amint a férfi elkezdte eskűjét hindi nyelven. Megszerezték a mikrofonját, majd felpofozták, amiért nem a helyi maráthi nyelvet használta. A négy képviselőt megengedhetetlen viselkedés miatt négy évre eltiltották a politikától.

A négy támadó a regionális MNS párt tagja volt. Az MNS a helyi lakosok jogaiért küzd, és az elmúlt években többször is összakapcsolták a pártot a másik országrészekből érkező munkásokat ért támadásokkal.

A mostani eset országszerte nagy visszhangot váltott ki, az Indiában kormányzó Kongresszus Párt teljességgel megengedhetetlennek és szégyenteljesnek minősítette a történteket. Mahárástra az egyik legfontosabb állam Indiában, legnagyobb városa Mumbai, az ország pénzügyi központja.