Slota nem kapja meg egyhavi fizetését

2009.11.12. 14:53
A Szlovák Nemzeti Párt elnöke a magyarok bosszújának tartja, hogy elveszik egyhavi képviselői fizetését, mert egész októberben nem vett részt az emberi jogi bizottság ülésein. Az igazolatlan hiányzások miatt a bizottság MKP-s elnöke, Berényi József javasolta a büntetést.

Ján Slota a magyarok bosszújának tartja, hogy a szlovák parlament emberi jogi bizottságának magyar elnöke egyhavi képviselői fizetésének elvételét javasolta, mert októberben nem vett részt a bizottság ülésein.

"Meggyőződésem, hogy ezzel egyértelműen azt akarják megbosszulni, hogy a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) a napokban már harmadszor tett javaslatot a főügyészségen a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) betiltására annak államellenes és szlovákellenes tevékenysége miatt" - jelentette ki az SNS elnöke csütörtökön Zsolnán.

Berényi József szerdán közölte, Slota elveszíti egyhavi képviselői fizetését és összes juttatását, mert októberben igazolatlanul hiányzott a parlament emberi jogi bizottságának üléseiről.

Slota most azt állította, hogy két bizottsági ülés idején a parlament plénumának tanácskozásán vett részt, máskor pedig szóban kimentette magát. Szerinte a bizottságok üléseit az elnökök nagyon kaotikusan hívják össze.

"Én akkor járok a bizottsági ülésekre, ha az az SNS-nek, és nem pedig az MKP-nek fontos" - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy ő nem gombnyomogató képviselő, hanem politikus, aki a szlovák érdekek védelmében dolgozik. Szerinte éppen ez az oka annak, amiért őt annyira támadják.

"Ez a lényeg, ez a munka, és nem az, ha valahol csak úgy üldögélek. Én a képviselők felét nem is ismerem, mert nullák" - fejtette ki a magyarellenességéről és cigányellenességéről elhíresült politikus.