Obama nem az elnökségtől öregszik

2009.11.18. 14:04 Módosítva: 2009.11.18. 14:12
Barack Obama állítása szerint az elnökség tényleg nagy nyomást jelent, de nem ettől lettek ősz hajszálai, és tagadta, hogy lefogyott volna az elmúlt hetekben.

Barack Obama elismerte, hogy sok terhet jelent az elnökség, azonban azt állítja, hogy munkájának semmi köze a súlyához, és őszülő hajához.

Korábban az amerikai sajtóban arról írtak, hogy Obama az elmúlt hetekben a szokásosnál soványabbnak nézett ki, jól értesült források szerint megviseli a sok stressz és étkezéseket hagy ki. Mások szerint a sok kosárlabda, esetleg láncdohányzás lehet a feltételezett súlyvesztés oka.

Obama szerint súlya egy-két kilót változik, de ez az elmúlt harminc évben így volt, írja az AP. "Ugyanazt hordom, amit tizenhét éve, amikor megházasodtam" - mondta a Kínában tartózkodó amerikai elnök.

Az amerikai sajtóban korábban az elnökséggel járó stresszre vezették vissza Obama megszaporodó ősz hajszálait is, az elnök azonban ebben sem értett egyet. "A hajam azért lett őszebb, mert olyan korban vagyok, amikor a haj elkezd őszülni" - idézi az elnököt a Politico.

Hozzátette, hogy valóban megterhelő volt az elmúlt egy év, és az afganisztáni háború, a munkanélküliség és az egészségügyi reform továbbra is problémát jelent.