Szilvia
5 °C
16 °C

Schwarzenegger kivonul a politikából

2009.11.19. 10:38
Miután lejár kormányzói mandátuma, távozik a politikai színről Schwarzenegger. A kalifornia kormányzójának kétszer megválasztott egykori színész nem beszél terveiről.

Ha lehetne sem szeretne ismét kormányzó lenni egy újabb ciklusban Arnold Schwarzenegger. A volt hollywoodi filmsztár és Kalifornia jelenlegi republikánus kormányzója Milánóban azt mondta szerdán: soha nem tekintette magát politikusnak, és ha lejár a mandátuma 2010 végén, akkor távozik a politikai színpadról. Kalifornia törvényei mellesleg nem is teszik lehetővé, hogy egymás után harmadszor is induljon az állam vezetői posztjáért Schwarzenegger.

A 62 éves kormányzó nem beszélt a terveiről, így nem tudni, hogy miként képzeli el a jövőjét. Régebben még arról beszélt, hogy egy valami csábítja: az elnöki poszt, de azért nem szállhat versenybe, mivel az amerikai alkotmány értelmében csak az Egyesült Államokban született ember lehet elnök, márpedig Schwarzenegger Ausztriában látta meg a napvilágot 1947. július 30-án.

Az egykori testépítő bajnok, akciószínész a milánói látogatás előtt Irakban járt, ahol az amerikai csapatokat látogatta meg, valamint elment volt szülővárosába is az ausztriai Thalba, ahol egyebek mellett szülei sírja is van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?