Megtámadták Berlusconit

Index, MTI
2009.12.13. 19:27 Módosítva: 2009.12.13. 22:00
Egy fiatal férfi állítólag felképelte az olasz miniszterelnököt Milánó egyik terén.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt vérző szájjal tuszkolták gépkocsijába a testőrei, miután egy fiatal férfi megütötte egy milánói téren vasárnap este.

A kormányfőt kórházi kezelésre vitték - tájékoztatta a Reuters brit hírügynökséget Berlusconi egyik embere. A 40 év körüli tettest őrizetbe vette a rendőrség, amely később arról tájékoztatta a sajtót, hogy az illetőt tíz éve kezelik pszichés problémákkal.

A BBC első jelentései szerint nem volt egyértelmű, hogy az olasz miniszterelnök ellen tiltakozó férfi megütötte Berlusconit, vagy valamilyen tárgyal támadt rá, esetleg követ dobott a minisizterelnök felé, de az olasz rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a férfi ököllel ütötte meg a miniszterelnököt. Egyes hírek szerint az elkövető kezében a milánói dóm kicsinyített, fémből készült mása lehetett.

Berlusconi több ezer, zászlót lengető szimpatizáns előtt tartott beszédet Milánóban, amikor távozott volna, akkor támadták meg. A miniszterelnök kíséretének egyik tagja a Reutersnak azt nyilatkozta, hogy csak könnyebb, felületi sérülései vannak Berlusconinak.

A márciusi önkormányzati választások kampányindítóján Berlusconi autogramokat adott, amikor az ökölcsapás érte.

Corriere della Sera olasz lap szerint a nagygyűlés alatt egy kisebb ellentüntető csoport szlogenek bekiabálásával próbálta megzavarni Berlusconi beszédét, aki reagált is a vádakra.

"Egyesek megórbálnak szörnynek beállítasni, de ez nem igaz" - mondta Berlusconi, majd hozzátette: "Egyrészt, mert jóképű vagyok, másrészt pedig tisztességes".