Nem a savas támadás tettesét fogták el

2010.01.11. 08:59 Módosítva: 2010.01.11. 08:59
Nem az követte el a hétvégi savas támadást Hongkongban, akit őrizetbe vettek, a tettes tehát továbbra is szabadon van. Szombaton csaknem 30 ember sérült meg, amikor egy ismeretlen egy épületről több savas palackot dobott a járókelők közé a hétmilliós nagyváros, Temple nevű éjszakai bevásárlóutcájában.

Egy hongkongi lap vasárnapi jelentése szerint őrizetbe vettek egy kínai férfit, akit a támadás közelében, egy háztetőn vettek észre a rendőrök, és a tetőn savval teli palackokat találtak, olyanokat, amilyeneket a tömegbe dobtak.

A helyi újság információi szerint már az összes sérültet kiengedték a kórházból. 2008 vége óta, a szombatival együtt hat savas merénylet történt Hongkongban, ebből a mostani támadás helyszínének szomszédságában három. A legutóbbi, decemberi merényletben hatan sérültek meg, akkor egy üveg savval támadtak a hongkongi fociválogatott Japán feletti győzelmét ünneplőkre.

sav

Hétfőn azt közölte a hongkongi rendőrség, hogy a 39 éves gyanúsítottnak nincs köze a savas támadáshoz, és azért vették őrizetbe, mert nem jelent meg egy másik ügyben a bírósági tárgyalásán. Azt nem közölte a rendőrség, hogy miért volt az illető az egyik ház tetején, amikor elfogták.