Riadó volt a müncheni reptéren

2010.01.20. 18:01 Módosítva: 2010.01.20. 20:19
Elmenekült egy férfi a müncheni reptéren, miután a biztonsági ellenőrzésen robbanóanyagnyomokat találtak a laptopján. A rendőrség nagy erőkkel keresi. A reptér egy részét több órára lezárták.

A német hatóságok riadót rendeltek el, és lezárták a müncheni repülőtér egy részét, miután robbanóanyag nyomait találták meg egy utas laptopján, írja a Reuters. A férfi a biztonsági ellenőrzésen akadt fenn szerda délután, ezután bemenekült a reptér egy lezárt területére.

A rendőrség azonnal elkezdte keresni a férfit, a kettes terminált ezért délután teljesen lezárták, csak a késő esti órákban oldották fel a korlátozásokat.

A rendőrség a CNN-nek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy egyáltalán nem biztosak abban, hogy a férfi még mindig a repülőtéren van, azt sem tudják, melyik járatra szólt a jegye.

A 2-es terminál közelében lévő repülőkről leszállították az utasokat, kipakolták az összes csomagot, és mindenkinek újra át kell esnie a biztonsági ellenőrzésen.

A Bloomberg szerint a 2-es terminált a Germanwings fapados légitársaság használja. A társaság szóvivője azt nyilatkozta, hogy a férfi egyszerűen keresztülrohant a biztonsági ellenőrzésen, úgy jutott be a lezárt részre.

A repülőtér többi területén nem voltak fennakadások. A müncheni Németország második legnagyobb repülőtere.