Egy betonüregben menekült meg egy lány Haitin

2010.01.28. 08:18 Módosítva: 2010.01.28. 08:18
Újabb túlélőre bukkantak 15 nappal a Haitit romba döntő földrengés után. A 16 éves lány egy üregben vészelte át az elmúlt bő két hetet.

A francia mentőcsapatot a helyiek riasztották Port-au-Prince egyik összedőlt épülethez, miután meghallották a lány hangját. Darline Etienne csak annyit tudott mondani, amikor kihúzták: "Köszönöm" - mondta az AFP-nek Samuel Bernes az egység parancsnoka.

A lány egy betonüregben vészelte át a földrengés óta eltelt 15 napot. Sokkos állapotban van, nagyon gyenge, súlyosan kiszáradt és megsérült az egyik lába is. A földrengéskor épp a fürdőben volt, és a kádban megmaradt víz segítségével maradhatott életben.

A francia mentőcsapat a megmentett lánnyal (Fotó: Jean-Philippe Ksiazek)
A francia mentőcsapat a megmentett lánnyal (Fotó: Jean-Philippe Ksiazek)

A mentőcsapat egyik tagja csodának nevezte a tinédzser megmenekülését. A lányt öt nappal azután találták meg, hogy a haiti kormány befejezettnek nyilvánította a túlélők utáni kutatást. Legutóbb kedden, egy 31 éves férfit mentettek meg amerikai katonák.

A nemzetközi mentőcsapatok összesen 135 embert mentettek ki élve a romok alól a január 12-ei földrengés óta. René Preval haiti elnök szerint eddig 170 ezer holttestet gyűjtöttek be és temettek el a karibi országban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport