Drótok és elemek voltak egy légi utas cipőjében

2010.05.10. 10:14
A pakisztáni hatóságok őrizetbe vettek egy férfit a karacsi repülőtéren, akinek a cipőjében drótokra és elemekre bukkantak a biztonsági ellenőrzés során.

A harmincéves férfi elemekkel és elektromos áramkörökkel a cipőjében akart vasárnap a Thai Airways légitársaság Maszkatba, Omán fővárosába tartó járatára felszállni.

Robbanóanyagot vagy más gyanús tárgyakat nem találtak sem nála, sem a poggyászában, közölték a hatóságok. A férfi azt állította, hogy a cipője sarkában talált szerkezet egy masszírozógép.

Ennek ellenére a rendőrök kivizsgálják az esetet, és a terrorista akció szándékát sem zárják ki. Egy névtelenséget kérő tisztviselő szerint a szerkezetet akár robbanószerek felrobbantására is lehetett volna használni.

A cipőbombás terroristaként elhíresült Richard Reid 2001 decemberében a cipőjébe rejtett pokolgéppel akart felrobbantani egy Párizsból Miamiba tartó utasszállító repülőgépet, de az utasok legyűrték, mielőtt a szerkezetet működésbe hozhatta volna. A brit állampolgárságú muzulmán Reid életfogytiglani börtönbüntetését tölti egy amerikai börtönben.

Múlt héten az Egyesült Államokban egy pakisztáni-amerikai férfit vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy pokolgépet akart robbantani a New York-i Times Square-en. Washington szerint az al-Kaida terrorszervezettel szövetséges pakisztáni tálibok állhatnak a manhattani merényletkísérlet hátterében.  • Hírek
  • Bankszámla