Dániel, Daniella
16 °C
30 °C

Tolatóradart kapnak a béna yorkshire-i rendőrök

2010.09.01. 07:21

A rendőrautókat érintő balesetek nagy száma és az egyre növekvő javítási költségek miatt technikai fejlesztésekbe fog a rendőrség Dél-Yorkshire-ban. A Daily Telegraph jelentése szerint átlagosan évi hatvanezer font (~20 millió forint) kárt okoznak járművükben a parkoló rendőrök.

A probléma legfőbb oka, hogy a megyében a rendőrség régi épületekben van, melyek udvarát nem autóparkolónak tervezték. Ezekben a balesetekben ráadásul egyből több rendőrségi jármű is sérül.

A tolatóradar hangos visítással jelzi majd, ha az autó tolatás közben túlságosan közel került egy akadályhoz. A legtöbb autóba csak hátrameneti radart szereltek, de a Telegraph értesülései szerint néhányat előre mutató érzékelőket is kapott, ezeket nyilván a legbénább sofőrök kapják majd meg.

David Blunkett volt belügyminiszter szerint technikai felszerelés helyett inkább haladó vezetési tanfolyamokra kellene küldeni a rendőröket. A rendőrök amúgy szigorúbb vizsgák után kaphatnak jogosítványt, mint a hétköznapi vezetők.

A probléma nem csak a yorkshire-i rendőrök életét nehezíti meg. A liverpooli rendőrség a Telegraph birtokába került dokumentumok alapján a 2010 áprilisával zárult pénzügyi évben 205,4 ezer fontot (~70 millió forintot), azaz járművenként átlagban 230 fontot (~80 ezer forintot) költött javításokra.