Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tolatóradart kapnak a béna yorkshire-i rendőrök

2010.09.01. 07:21

A rendőrautókat érintő balesetek nagy száma és az egyre növekvő javítási költségek miatt technikai fejlesztésekbe fog a rendőrség Dél-Yorkshire-ban. A Daily Telegraph jelentése szerint átlagosan évi hatvanezer font (~20 millió forint) kárt okoznak járművükben a parkoló rendőrök.

A probléma legfőbb oka, hogy a megyében a rendőrség régi épületekben van, melyek udvarát nem autóparkolónak tervezték. Ezekben a balesetekben ráadásul egyből több rendőrségi jármű is sérül.

A tolatóradar hangos visítással jelzi majd, ha az autó tolatás közben túlságosan közel került egy akadályhoz. A legtöbb autóba csak hátrameneti radart szereltek, de a Telegraph értesülései szerint néhányat előre mutató érzékelőket is kapott, ezeket nyilván a legbénább sofőrök kapják majd meg.

David Blunkett volt belügyminiszter szerint technikai felszerelés helyett inkább haladó vezetési tanfolyamokra kellene küldeni a rendőröket. A rendőrök amúgy szigorúbb vizsgák után kaphatnak jogosítványt, mint a hétköznapi vezetők.

A probléma nem csak a yorkshire-i rendőrök életét nehezíti meg. A liverpooli rendőrség a Telegraph birtokába került dokumentumok alapján a 2010 áprilisával zárult pénzügyi évben 205,4 ezer fontot (~70 millió forintot), azaz járművenként átlagban 230 fontot (~80 ezer forintot) költött javításokra.