Ahmadinezsád megkövezi Izraelt

2010.09.28. 21:50

Meg fogja kövezni Izraelt Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök októberben, amikor kétnapos látogatást tesz a zsidó állammal szomszédos Libanonba, írta a londoni kiadású el-Kudsz című napilap.

Az iráni államfő október 13-án érkezik Libanonba, ahol a közel-keleti állam legfőbb vezetőivel találkozik majd, valamint külön ellátogat az ország déli részére, a 2006-os, az Izrael és a síita Hezbollah között kitört háború helyszíneire is.

A napilap értesülése szerint Ahmadinezsád a dél-libanoni Kfarkilában lévő, iráni pénzből épült Fátima nagykapuja nevű kertben a zsidó állam iránti gyűlöletét szimbolizálva egy követ hajít majd el "az elfoglalt Palesztina" irányába, és az iráni tervek szerint ezzel egyúttal azt az iráni retorikát is megerősíti, hogy Izraelt le kell törölni a térképről.

A zsidó állammal határos településen sokan fordulnak meg azért, hogy megkövezzék Izraelt, amely a közelben egy falat is felhúzott a rituálé megnehezítésére.

Az Izraelellenes retorikájáról ismert Ahmadinezsád rendszeresen arról beszél, hogy Izrael és az Egyesült Államok el fog tűnni a térképekről, és megkérdőjelezte a holokauszt áldozatainak számát, sőt magát a holokausztot is.

Az el-Kudsz arról is beszámolt, hogy Ahmadinezsád libanoni tartózkodása alatt találkozik többek között a síita Hezbollah vezetőjével, Hasszán Naszrallahhal is, aki csak ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt.