Tökön rúgta ellenfelét a bolíviai elnök

2010.10.05. 11:54

Beletérdelt ellenfele ágyékába a kormánypárt és az ellenzék barátságos futballmeccsén Evo Morales bolíviai elnök. A heves természetű politikust Daniel Cartagena, Luis Revilla La Paz-i polgármester csapatának egyik védője rúgta fel, ezután jött a törlesztés. "Elvesztettem a labdát, amikor megrúgott, és nem is először szabálytalankodtak ellenem" – magyarázta a történteket Morales, aki sérülései ellenére gólig jutott.

A felek nagy csatát vívtak, a vége 4-4 lett, négy játékost kiállítottak, kettőt innen, kettőt onnan, köztük Morales egyik testőrét és az ágyékon rúgott áldozatot. A jelentések szerint a lefújás után a rendőrök le akarták tartóztatni az ellenfél játékosát, a polgármesternek kellett megmagyaráznia, hogy futballmeccs zajlott a pályán, nem forradalom.

Bolívia 50 éves elnöke a labdarúgás lelkes híveként többször felhívta már magára a figyelmet. 2007-ben tengerszint felett 6000 méteren futballozott, amikor a nemzetközi szövetség kifogásokat emelt amiatt, hogy az ország túl magasan lévő pályákra viszi nemzetközi meccseit. 2006-ban súlyosan megsérült – orrát törte –, amikor egy meccsen összefutott az ellenfél kapusával.

Az ajmara Evo Morales 2006 óta Bolívia első indián származású elnöke. A szocializmus felépítésében gondolkodó politikus jó barátja Hugo Chavez venezuelai elnöknek, mellékállásban ő az ország legnagyobb kokacserje-termesztő érdekvédelmi szervezetének az első embere.

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM