Emberi csontokat találtak a szmolenszki tragédia helyszínén

2010.10.14. 21:54

Újabb emberi csontokat és repülőgépdarabokat találtak azok a lengyel szakértők, akik második napja kutatnak Szmolenszknél, ahol a Lech Kaczynski repülőgépe áprilisban lezuhant, számolt be csütörtökön a lengyel Radio Zet kereskedelmi rádióadó.

A tizenkét régészből és földmérőből álló csoport egyforma négyzetekre osztotta a a Tu-154M lezuhanásának helyét, hogy a több mint három hektáros területet alaposan átvizsgálhassa nagy érzékenységű műszerekkel és fémdetektorokkal, és megállapíthassa, hogy hol, milyen mélységében érdemes még maradványok után kutatni.

A csoport október 28-ig folytatja a munkát, az eredményekről beszámol a lengyel ügyészségnek.

A lengyel elnök gépe április 10-én, rendkívül rossz időjárási körülmények között csapódott a földbe az oroszországi Szmolenszk környékén. A balesetben életét vesztette Lech Kaczynski elnök és felesége, valamint a katyni megemlékezésre utazó hivatalos küldöttség további 94 tagja. A repülőgép fedélzetén tartózkodott a lengyel haderő összes fegyvernemének parancsnoka, a Lengyel Nemzeti Bank elnöke, több parlamenti képviselő, egyházi vezetők, a kulturális élet kiválóságai és Kaczynski legközelebbi munkatársai is.  • Tippek
  • Babaváró hitel