Olivér
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Felgyújtottak egy terhes nőt egy izraeli kórházban

2010.12.01. 11:38
Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy szülő nő két évvel ezelőtt egy izraeli kórházban, amikor egy zárlatos szike miatt meggyulladt testén a fertőtlenítő oldat.

Véletlenül felgyújtott egy sebész egy szüléshez előkészített terhes nőt egy izraeli kórházban, számolt be a még két évvel ezelőtt történt esetről a Haaretz nevű izraeli napilap. A 2008-ban, a Tel HaShomer nevű település Sheba kórházában történt műhibára az izraeli egészségügyi minisztérium vizsgálata során derült fény nemrég.

A terhes nőt a műtőasztalon egy alkoholos oldattal törölték le a császármetszés előtt, majd betolták a műtőbe, ahol a sebész azt kérte a nővértől, hogy ismételje meg a fertőtlenítést.

Ezután a nőt egy olyan szikével vágta meg, amely elektromos áram kell: az eszköz azonban rövidzárlatos lett és egy szikra miatt meggyulladt az alkoholos oldat, amely lángba borította a műtőasztalon fekvő asszonyt.

A nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, de a császármetszés ettől függetlenül végrehajtották és egy egészséges fiúgyermeknek adott életet.

Az eset óta a nő sérüléseit plasztikai műtétekkel rendbe hozták, de az izraeli egészségügyi minisztérium szerint a sebész és a nővér is felelős a történtekért, mert nem várták meg, hogy az alkohol felszáradjon a fertőtlenítés helyéről, mielőtt az orvos megvágta volna az elektromos szikével.