Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Két római nagykövetségen is bomba robbant

2010.12.23. 13:04

Svájc és Chile római nagykövetségén is bomba robbant csütörtökön. Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget a merényletekért. Az olasz hatóságok gyanúja szerint szélsőbaloldali anarchista csoportok küldhették a bombákat.

Az esettel foglalkozó nyomozók egy lehetséges anarchista vonalat vizsgálnak a nagykövetségeken robbant bombákkal kapcsolatban - közölte az olasz belügyminiszter. Roberto Maroni szerint a Görögországban novemberben végrehajtott, hasonló támadássorozat miatt vizsgálják anarchista csoportok lehetséges szerepét.

Az előző hónapban több mint egy tucatnyi csomagbombát küldtek szét
Görögországban szélsőbaloldali anarchisták athéni külképviseletnek, és
több európai politikai vezetőnek, köztük az olasz és német
kormányfőnek, valamint a francia elnöknek. A bombák miatt két napra
leállították Görögországban a légi csomag- és levélküldést. A csomagok
közül legalább négy robbant fel vagy kapott lángra, egy ember sebesült meg.

A svájci nagykövetségen még délben robbant fel egy csomag, a chilei külképviseleten három órával később. A svájci külképviselet alkalmazottja mindkét kezén megsebesült, amikor kinyitotta a csomagot és az felrobbant. Az 53 éves férfit kórházba szállították, súlyos, de nem életveszélyes állapotban van.

A chilei nagykövetségen egy ügyintéző sérült meg, amikor felnyitotta az egyik chilei kulturális szövetségnek címzett levelet, mondta el a chilei
külügyminiszter. A férfi testének több részén sérült meg, de nem súlyosan. A külügyminiszter szerint nem tudják honnan, kik, miért küldték a levelet.