Nem fogadták el Marcelo Soza lemondását

2011.04.26. 20:36 Módosítva: 2011.04.26. 20:40

A bolíviai főügyész nem fogadta el az úgynevezett terroristaügy kivizsgálását vezető ügyésznek a kiválását az eljárásból, és utasította, hogy folytassa a feladat ellátását.

"Amíg Marcelo Soza a minisztérium alkalmazottja... nem a saját akaratának, hanem a törvénynek van alárendelve" - jelentette ki Mario Uribe, és hozzátette, hogy az ügyész a főügyészség "teljes bizalmát élvezi".

Soza helyi idő szerint hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy meg akar válni az ügytől, aminek az az előzménye, hogy a bíróság perre vitelre alkalmatlannak minősítette az ő irányítása alatt összegyűjtött bizonyítékokat.

Soza nem erre, hanem arra hivatkozott, hogy a vádlottak és védőik, továbbá egyes politikusok és tömegtájékoztatási eszközök részéről kezdettől fogva fenyegetéseknek és rágalmazásoknak volt kitéve nemcsak ő, de a családja is. Uribe elutasította ezt az indokot, mondván, hogy "az ilyesmi nem először történik... az ügyészek ki vannak téve a különféle nyomásoknak".

Az államellenes összeesküvéssel és terrorizmussal gyanúsított vádlottak között van a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd is.  • Hírek
  • Hírek