2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Sziklának ütközött egy bevándorlókat szállító hajó

2011.05.08. 09:08

Sziklának ütközött egy illegális bevándorlókat szállító hajó az olaszországi Lampedusa szigetének közelében. Az utasok egy része, köztük nők és gyerekek is a tengerbe vetették magukat, és úszva próbálták elérni a szigetet - közölte vasárnap az Ansa olasz hírügynökség hivatalos forrásokra hivatkozva.

A hajón a legújabb hírek szerint 500, Líbiából és a Szaharától délre lévő térségekből érkezett bevándorló utazott. Az olasz parti őrség azonnal akcióba lépett, és sikerült mindenkit kimenteni a tengerből, így halálos áldozata az esetnek nem volt.

A megfeneklett hajó eredetileg Máltára tartott, de a szigetország parti őrsége visszafordította és Lampedusa felé irányította. A baleset állítólag azért történt, mert a kormány felmondta a szolgálatot. Az erős széllökések ekkor a sziklák felé sodorták a hajót.

Lampedusa szigete az afrikai partokról Európa felé induló illegális bevándorlók legfőbb tranzitállomásának számít. Az elmúlt hetekben több ezer, Líbiát és Tunéziát elhagyó bevándorló szállt partra Lampedusa szigetén: csak most szombaton két hajón majdnem 850-en, vasárnap pedig további 800-an érkeztek az afrikai partokhoz közeli olasz területre.