Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Már megint elöntötte Nápolyt a szemét

2011.05.09. 10:07

Újra Nápolyban állomásozik az olasz hadsereg egy része, akiket azért irányítottak ide, hogy megbirkózzanak a dél-olasz város felgyülemlett szemetével, írja a BBC.

2008 óta ez a második alkalom, hogy a hadsereget kell igénybe venni a szemét eltakarításához Nápolyban, ahova most 170 csapatot és 70 teherautót vezényeltek, hogy elszállíthassák a 2000 tonnányi szemetet, ami elborítja az utcákat.

A dühös nápolyi lakosok már többször felgyújtották a szemeteszsákokat, mert nem tudják a környező szeméttelepeken elhelyezni őket, mivel azok majdnem teljesen megteltek. Az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi egyik választási ígérete 2008-ban ugyanis épp az volt, hogy megtisztítja a város utcáit a szeméttől.

Azóta eltelt három év, a probléma azonban ismét visszatért, részben a helyi szemétégetők technikai elégtelensége, részben pedig az új szemétégetőkbe való befektetés hiánya miatt. Egyes elemzők szerint Berlusconi csak azért használja fel a hadsereget az ügyben, hogy visszanyerje népszerűségét a helyi választások előtt, melyeket szintén e hónapban tartanak.

Egyesek szerint a maffia is úgy nyilatkozott, hogy szerepe volt a szemétválság kialakulásában, ugyanis a maffiózok is beszivároghattak a szemétszállítás irányításába, és mérgező szemetet tárolva egyes telkeken, még nyugtalanabbá téve ezzel a szomszédos lakosokat.