Megverték vagy részeg volt a súlyosan sérült egyetemista?

2011.05.16. 13:07 Módosítva: 2011.05.16. 13:37
Az ösztöndíjjal Nápolyban tanuló fiút súlyos belső sérülésekkel találták meg egy udvaron. A rendőrség szerint sokat ivott, elesett.

A nápolyi rendőrség eljárást indított egy magyar ösztöndíjas egyetemista esetével kapcsolatban. Kovács Petra konzul elmondta: a nyomozás egyelőre még nem állapította meg, hogy a Nápolyban 10 napja kórházban fekvő magyar fiatalember hogyan szerezte súlyos érüléseit, egy balesetben vagy esetleg egy támadás során.

Belső sérülések

Egy nápolyi helyi lap írta meg először, hogy május 6-án egy bérház udvarán eszméletlen állapotban találták meg az ösztöndíjjal Nápolyban tanuló magyar egyetemistát. A Corriere del Mezzogiorno beszámolója szerint a diákot egyes tanúk szerint megverték, így szerezte belső sérüléseit. Az olasz remdőrség viszont első körben kizárta, hogy a magyar fiatalember utcai támadás áldozata lett, mivel sem pénzét, sem személyes iratait nem vitték el. A cikk inkább azt a véleményt osztotta, hogy a magyar fiú egy bulin sokat ivott és ezért leesett a ház lépcsőjén, ahol megtalálták.

A sajtóhírek szerint egyébként a magyar diák 23 éves, Csongrád megyei, és a Szegedi Tudományegyetemen közgazdásznak tanul. Nápolyba az Erasmus-program keretében jutott ki. Állapotáról személyiségi jogok miatt a konzul nem kívánt nyilatkozni, erre csak a család jogosult.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport