Salamon
-1 °C
13 °C

A szobalány kártérítési pert indít DSK ellen

2011.08.09. 08:56
Kártérítési keresetet nyújtott be Dominique Strauss-Kahn (DSK) ellen Naffissatou Diallo New York-i szobalány, aki nemi erőszakkal vádolja az IMF volt vezérigazgatóját.

Naffissatou Diallo egy bronxi bíróságon nyújtotta be keresetét Strauss-Kahn ellen. A bírósági beadvány szerint Strauss-Kahn május 14-én a New Yorki-i Sofitel szállodában "szándékosan, brutális és erőszakos módon szexuálisan bántalmazta", és ezzel "megalázta, lealacsonyította, megsértette, és megfosztotta női méltóságától" Diallót.

A polgári peres eljárás keretében benyújtott kereset nem nevezi meg a követelt kárösszeget.

A 62 éves Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután Diallo, a Sofitel szálloda szobalánya – egy 32 éves guineai bevándorló – azt állította, hogy nemi erőszakot kísérelt meg ellene. A DNS-nyomok alapján a rendőrség megállapította, hogy valóban történt nemi aktus a szobában. Strauss-Kahn védői szerint a nő beleegyezett a közösülésbe.

DSK ellen büntetőjogi eljárás indult egy manhattani bíróságon, de vádemelésig még nem jutott el a dolog, részben mert kétségek merültek fel a sértett szavahihetőségével kapcsolatosan. Az ügyben a következő bírósági meghallgatást többszöri halasztás után augusztus 23-ra tűzték ki.