Lövedék robbant egy orosz lőszerraktárban, hat halott

2011.08.23. 23:31

Robbanás történt egy dél-oroszországi katonai lőszerraktárban kedden, aminek következtében hat katona vesztette életét, tizenkettő pedig megsebesült, közülük öten súlyosan - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az Asztrahany várostól 110 kilométerre északra fekvő Asuluk lőtéren 122 milliméteres lövedékeket rakodtak le egy teherautóról, eközben következett be a robbanás. Tűz nem keletkezett, a lakosságot sem fenyegeti veszély, mivel a legközelebbi települések is nagy távolságra találhatóak a lőtértől

A védelmi miniszter utasítására Alekszandr Galkin vezérezredesnek, a déli katonai körzet parancsnokának vezetésével bizottságot hoztak létre a robbanás okainak és körülményeinek tisztázására.

Az idén már a második robbanás volt Asulukban. Április 11-én egy göngyöleg raktárban végzett takarítás közben felrobbant egy 77 milliméteres lövedék, egy sorkatona belehalt Júniusban egy Moszkvától keletre fekvő fegyverraktárban ütött ki tűz, amiben két ember vesztette életét, több mint negyvenen pedig megsebesültek.

Az 1960-ban létrehozott Asuluk az utóbbi évtizedben a Független Államok Közössége éleslövészettel egybekötött, éves rendszerességgel megtartott közös légvédelmi gyakorlatainak színtere volt a kazahsztáni Szári-Sagan mellett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport