Erős földrengés rázta meg Kelet-Törökországot

2011.11.09. 21:41 Módosítva: 2011.11.09. 21:53
Szerda este erős földrengés rázta meg a törökországi Van környékét. Ugyanitt október végén már volt egy pusztító rengés, akkor több mint ötszáz halálos áldozat volt. A mostani utórengésben legalább hárman meghaltak.

Szerda este 5,7 erősségű földrengés sújtotta Kelet-Törökországot, két szálloda és egy irodaépület dőlt össze Van várostól délre – jelentette a török állami televízió. Összesen 20 épület dőlt össze, köztük két szálloda és egy iskola.

Eddig három halálos áldozatról érkezett jelentés és valószínűleg sokan a romok alatt rekedtek. Ők legalább százan lehetnek.

A földmozgás helyi idő szerint 21.23-kor történt, epicentruma 4,8 kilométer mélyen volt. A TRT Haber állami televízió élőben sugárzott képein romba dőlt épületeket lehetett látni, a törmelékek között mentőalakulatok kutattak áldozatok után.

Az utcákon pánikba esett emberek szaladtak, a városban szirénázó mentőautókat lehetett látni.

Többek között összedőlt egy hatszintes szálloda is. Az épületben újságírók és a mentőalakulatok munkatársai laktak. Magyar idő szerint este fél 12-ig 11 embert mentettek ki az épület romjai alól.

Összesen háromszáz fős mentőalakulatot indítottak a helyszínre, ám gyors érkezésüket nehezíti, hogy használhatatlan a legközelebbi repülőtér.

Október végén 7,2-es erejű földrengés pusztított a térségben, a katasztrófában ötszáznál is többen vesztették életüket az iráni határhoz közeli területen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport