Újabb letartóztatás a brit lehallgatási botrányban

2011.11.30. 13:53

Egy 31 éves nőt is letartóztattak az utóbbi évek legsúlyosabb sajtóbotrányában. A meg nem nevezett nőt a News of the World lehallgatási ügyében állították elő, írja a BBC. A szerdán előállított nő mellett még két letartóztatottja van az ügynek: a lap egyik vezetője, Rebekah Brooks, és Andy Coulson, egykori szerkesztő, később a miniszterelnöki kommunikációs stáb tagja.

A botrány miatt mondott le a rendőrség két vezetője, Paul Stephenson és John Yates, a 168 éves lapot pedig beszüntették.

Lehallgatások ezrével

A News of the World munkatársai exkluzív értesülések reményében magánnyomozói közreműködéssel törték fel egy elrabolt, majd meggyilkolt 13 éves kislány, Milly Dowler mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, sőt, hasonló módszerekkel fértek hozzá korábban Irakban és  Afganisztánban elesett katonák, illetve a brit királyi család rögzítőüzeneteihez is. A brit sajtó által idézett rendőrségi adatok szerint a News of the World az utóbbi években  több ezer közéleti személyiség és magánszemély mobiltelefonjait is feltörhette és lehallgathatta.

A tulajdonos, Rupert Murdoch médiamogul elismerte, hogy nem csak pár újságíró volt érintett a lehallgatási botrányban, mint azt korábban állították, hanem a lap vezetése is.