17 új halottja van a szíriai harcoknak

2011.12.03. 15:17

Tizenhét ember, köztük a hadsereg és a biztonsági erők hét tagja halt meg szombaton hajnalban egy tűzpárbajban, jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű, londoni székhelyű szervezet. A fővárostól 320 kilométerre északnyugatra fekvő Idlib melletti összecsapásban a dezertőr katonák közül öten estek el, de öt helyi lakos is életét vesztette.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa egy nappal korábban, pénteken ítélte el Damaszkuszt, amiért a rendszerellenes tüntetőkkel szemben indított megtorló műveletei március óta több mint 4000 ember halálát okozták, köztük több mint 300 gyermekét.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint a dél-szíriai Tafasz településen, a márciusban kezdődött Bassár el-Aszad elnök elleni tüntetések kiindulópontjának számító Deraa tartományban egy házkutatás során egy embert lelőttek, öt másikat pedig megsebesítettek a biztonsági erők. Közben Homsz tartományban, a felkelés közép-szíriai tűzfészkében két embert ölt meg egy orvlövész, és Bab Amro település szunnita negyedében is történt egy gyilkosság.