Két nap alatt 98 halott Szíriában

2012.04.04. 17:10

A szíriai erőszakcselekményekben szerdán tizennyolcan, előző nap pedig nyolcvanan haltak meg, többségükben civilek, dacára az Aszad-rezsim ígéretének, hogy elkezdi végrehajtani Kofi Annan nemzetközi megbízott béketervét – közölte egy jogvédő szervezet.

Kedden ötvennyolc polgári személy vesztette életét, köztük húsz az északnyugati Idlib tartományban Taftanaz körzetét ért tüzérségi támadásban, valamint katonák és dezertőrök harcaiban az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) szerint.

Tizenöt civil a középső Homsz városában esett áldozatul kedden a hadsereg támadásának, a többiek más városokban. Tizennyolc katona halt meg harc közben Homszban, Idlibben és a déli Deraában, és négy dezertőr Idlibben – tájékoztatott az OSDH.

Szerdán tizennyolcan haltak meg, többségükben civilek, akik Homsz tartományban a kormányerők tüzérségi támadásaiban vesztették életüket. Heten magában Homsz városában haltak meg.

Bassar el-Asszad elnök rezsimje fokozta hadműveleteit a lázadók erősségei ellen, dacára Annannak tett ígéretének, miszerint haladéktalanul elkezdi kivonni csapatait és harckocsijait a városközpontokból úgy, hogy azt április 10-éig, a tervezett tűzszünet kezdetéig be is fejezi – mutatott rá még hétfőn Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet.

Rice szerint, akinek országa elnököl áprilisban az ENSZ Biztonsági Tanácsában, a BT-nek igen gyorsan és erőteljesen kell majd reagálnia, ha a damaszkuszi rezsim nem teljesíti ígéreteit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport