Mélyen hallgatnak az ötös gyilkosságról

2012.05.03. 11:03

Bűnvádi feljelentést tettek a macedón hatóságok öt személy ellen, akiket terrorizmus vádjával fogtak el néhány nappal ezelőtt, mert azzal gyanúsítják őket, hogy közük van ahhoz a gyilkossághoz, amelyben öt macedónt öltek meg egy tó mellett Szkopje közelében.

Macedóniában néhány nappal ezelőtt egy radikális iszlám csoport húsz tagját vették őrizetbe, azzal gyanúsítva őket, hogy közük van az április 12-én elkövetett ötös gyilkossághoz, amelynek áldozata négy tizenéves fiú és egy idősebb férfi volt. A gyanúsítottak közül szerdán öt ember ellen indítottak bűnvádi eljárást, hármójukat azzal vádolják, hogy részt vettek a mészárlásban, ketten pedig a tettesek szökését szervezték meg.

Gordana Jankulovszka macedón belügyminiszter nem akart nyilatkozni a gyanúsítottak nemzeti hovatartozásáról. Arról sem, hogy a házkutatáskor a rendőrség a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) propagandaanyagait és egyenruháit, valamint fegyvereket talált.

A macedón belügyminiszter szerdán csak azt mondta el, hogy az április 12-i gyilkosság elkövetői korábban Afganisztánban és Pakisztánban harcoltak a NATO-vezette nemzetközi csapatok ellen. Két, terrorizmussal gyanúsított személy még szökésben van, egyikükről feltételezik, hogy részt vett a gyilkosságok elkövetésében – tette hozzá Jankulovszka.