Magdolna, Léna
9 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Feketepárductól rettegnek a svájciak

2012.05.11. 16:40

Egy állítólag az erdőkben kószáló feketepárduc kelt riadalmat Svájcban. A rendőrségen egyre halmozódnak az állatot megpillantók bejelentései, de a ragadozó létezésére egyelőre nincsenek bizonyítékok.

Az osztrák sajtó pénteki információi szerint a párduc Solothurn kanton felől a Jura-hegység irányába halad. Egyelőre elkerülte az elejtésére kihelyezett csapdát, és az erdőkben kihelyezett kameráknak sem sikerült megörökíteniük.

Először az elmúlt héten egy túrázó jelentette, hogy egy "nagy fekete, hosszú farkú állatot" látott. Egy solothurni vadász szerint "csak feketepárduc lehet". Legutóbb Bern kantonban, Thunstetten környékén látták.

108090488 (1)

Bár erdészek és a rendőrség is a keresésére indultak, egyelőre nem bukkantak a nyomára. Mindenesetre felszólították a lakosságot, hogy biztonsági okokból ne kutassanak az állat után.

2010-ben a Belgium keleti részén található erdőségben, nem messze Spa városától láttak többen egy feketepárducot, ami több országban is felbukkant. Magyarországon is volt ehhez hasonló eset: 2002-ben Hajdú-Bihar megyében kószált egy feketepárduc, legalábbis erről árulkodtak azok a lábnyomok, amiket találtak.