Ártatlanul végeztek ki egy texasi férfit

2012.05.16. 11:41

Kedden jelent meg a Columbia Human Rights Law Review (emberi jogi szemle) nevű lapban egy columbiai jogászprofesszor, James Liebman és munkatársai öt éven át tartó nyomozásának eredménye, amely szerint ártatatlanul ítélték el majd végezték ki Carlos DeLunát Wanda Lopez 1983-as meggyilkolásáért. Az elemzés szerint számos bizonyíték szólt amellett, hogy a gyilkos valaki más, a nyomozás során pedig számtalan hibát követtek el és számtalan lehetőséget szalasztottak el, ismerteti a Liebman-jelentést a Gawker. DeLunát 1989-ben végezték ki.

Az áldozat egy egyedülálló anya volt, akit leszúrtak, miközben éjjeli műszakban dolgozott egy benzinkúton. Liebman jelentése szerint a valódi gyilkos keresztneve ugyanaz volt, mint az ártatlanul elítélté: Carlos, a vezetékneve pedig Hernandez.

Az egyetlen szemtanú a gyilkost bajszos latin-amerikaiként írta le, aki szürke flanelingben volt. DeLuna arca borotvált volt, és fehér inget viselt. A gyilkost állítólag észak felé látták menni, DeLunát a helyszíntől keletre találták meg. DeLuna azt állította, hogy aznap éjjel együtt volt Hernandezzel egy sztriptízbárban, és őt nevezte meg gyilkosként. Annak ellenére, hogy Hernandezt néhány nappal a gyilkosság után letartóztatták, és kést találtak nála, az ügyész azt mondta az esküdteknek, hogy ez az ember csupán DeLuna képzeletének szüleménye volt. Hernandezt később elítélték egy másik nő meggyilkolásáért, ugyanazzal a pengével. Végül börtönben halt meg. Elismerte, hogy ő a felelős Wanda Lopez halálért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport