Tizenkilencen haltak meg Pakisztánban

2012.06.08. 16:52

Tizenkilencen meghaltak és legalább negyvenketten megsebesültek, amikor ismeretlen tettesek felrobbantottak egy kormányzati alkalmazottakat és civileket szállító buszt a pakisztáni Pesavárban. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan történt a merénylet: az AP hírügynökség szemtanúk beszámolójára hivatkozva arról ír, hogy a busz hátuljába rejtett pokolgép lépett működésbe, a BBC információi szerint viszont a bombát egy út szélén parkoló autóba rejtették és távirányítással aktiválták. A rendőrség feltételezi, hogy a célpontok a buszon utazó kormányzati alkalmazottak lehettek, az áldozatok között legalább négy gyerek és több nő is van.

A városban és környékén gyakoriak a merényletek, az elmúlt évek támadásaiban több százan vesztették életüket. A mostani robbantást még senki sem vállalta magára, de a város Pakisztán északnyugati, törzsi vezetők uralta területeinek közelében fekszik, ami a tálib felkelők és az al-Kaida fellegvára.

Pakisztánban az utóbbi időkben egyre gyakoribbak a merényletek: csütörtökön tizenöten haltak meg az ország délnyugati részén fekvő Kvettában, amikor kerékpárra erősített bomba robbant egy Korán-iskola mellett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport