Száz halottja lehet az afgán földcsuszamlásnak

2012.06.11. 21:20

Az afgán hatóságok szerint legalább száz halálos áldozata lehet annak a földcsuszamlásnak, ami húsz házat temetett maga alá hétfőn. A katasztrófa Baglán tartományban történt, a mentőalakulatok eddig mindössze két nő testét tudták kiemelni a romok alól. A mentést nehezíti, hogy a földcsuszamlás távoli hegyi falvakat is érintett – írja a The Globe and Mail.

„Buldózerekre és más munkagépekre van szükségünk, hogy eltávolítsuk a földet és kiemelhessük a túlélőket, ha vannak” – magyarázta a tartomány egyik rendőrfőnöke. A rendőrség már a helyszínre kísért egy orvosokból és mentőcsapatokból álló csapatot, de elmondásuk szerint ennek kevés haszna volt, mivel a maréknyi túlélő már eljutott a klinikákra. „A mentőautó ott volt, de nem volt senki, akit elszállíthattunk volna vele" – tette hozzá a rendőrfőnök.

A Hindukus régiót sújtó földrengés 5,4-es erősségű volt, majd egy újabb, 5,7-es erősségűről is hírt adtak amerikai geológusok. A rengéseket még az ország fővárosában, Kabulban is érezni lehetett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport