Már le is vették az ekeli kétnyelvű táblákat

2012.06.20. 10:43

Kedd délutánra lekerültek a kétnyelvű táblák az ekeli vasútállomásról, melyeket a Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom aktivistái helyeztek el még szombaton, miután felújították az épületet és a környékét – adta hírül a bumm.sk.

A civil mozgalom a Facebookon közölte a friss fejleményeket: „Egy munkanap elteltével már el is távolították a Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom helységneveket magyarul is feltüntető tábláit az általunk felújított ekeli vasúti megállóról. Mi azért dolgoztunk, hogy kellemesebbé tegyük az utazók környezetét. Vajon mi vezérelte a tábla eltávolítóit?”

Fotó: Kétnyelvű Dél-Szlovákia / Facebook

A mozgalom korábbi közleménye szerint a romos épületet harminc önkéntes háromnapi munkával kitakarította, bevakolta és befestette. Az épület körül lekaszálták a füvet, páfrányt és muskátlit ültettek, valamint elhelyeztek az állomáson egy padot és egy órát is. Mint a Facebookon írták: „a Kétnyelvű Dél-Szlovákia civil mozgalom aktivistái a hétvégén felújították a legalább húsz éve katasztrofális állapotban lévő ekeli vasúti megállót. Az épület a belső tatarozás mellett kívülről is megszépült, így reményeink szerint kellemes várakozóhelyet biztosít majd a település és a környék lakosainak.”