Kézigránát robbant egy kenyai bárnál

2012.06.25. 04:41

Legalább egy ember életét vesztette vasárnap Kenya egyik legfőbb turistaközpontjában, az Indiai-óceán partján fekvő Mombasa városában, egy bár elleni kézigránátos támadásban. Többen megsebesültek, a helyi rendőrfőnök szerint közülük hárman életveszélyes állapotban vannak.

A támadás két nappal azt követően történt, hogy a kenyai amerikai nagykövetség bejelentette, értesülései szerint „azonnali terrorista támadás” várható Mombasában, és felszólította a követségi alkalmazottakat, hogy hagyják el a várost.

A kenyai kormányzat viszont vasárnap – néhány órával a robbantás előtt – tiltakozott az amerikai figyelmeztetés ellen, azt „felelőtlennek és teljesen indokolatlannak” minősítve, sőt egyenesen gazdasági szabotázst emlegetett, a turizmus tönkretételétől tartva.

A bár vendégei a robbanás idején épp a labdarúgó-Eb angol-olasz meccsét nézték. A helyi média egyébként nem egy, hanem három halálos áldozatról tud.

Az afrikai ország második legnagyobb városában, Mombasában több robbantásos merénylet történt, amióta Kenya tavaly októberben csapatokat küldött a szomszédos Szomáliába az ottani iszlám milicisták visszaszorítására. Májusban például szintén egy bár volt a célpont, akkor egy biztonsági őr vesztette életét. A kenyai hatóságok ezeket a támadásokat általában a szomáliai iszlamisták számlájára írják, ők azonban eddig nem vállalták a felelősséget értük.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport