A szírek is megerősítették a török határt

2012.06.29. 16:38

Szíria harckocsikat vezényelt a Törökországgal közös határszakaszára. Asszád elnök pénteki televíziós beszédében kifejtette, hogy a szír lakosság megvédése a szír kormány felelőssége. Az elnök megesküdött, hogy „megsemmisíti a terroristákat”, és a kormány könyörtelenül fokozni fogja az ellenzék leverésére tett intézkedéseit – számolt be a Daily Mail.

Tegnap kiderült, hogy Törökország is megerősíti a déli határvidékét, noha a török politikusok határozottan egy esetleges konfliktus ellen foglaltak állást. A két ország viszonya a múlt pénteken lelőtt török vadászgép eltűnése óta feszült. Ennek ellenére szerda éjjel egy harminc katonai járműből álló indult konvoj indult el a déli Hatay tartomány központjába, Ískenderunba. Őket csütörtökön légvédelmi egységek követték.

Bassár el-Aszad az iráni televízióban csütörtökön sugárzott interjújában kijelentette, hogy a nyugati kormányok és bizonyos arab államok fegyveres támogatást nyújtanak a szíriai felkelőknek. Asszád szerint a támogatók a legtöbb esetben titokban és közvetve nyújtanak segítséget. "De nagyon egyértelmű a kapcsolat, tetten érhető politikai állásfoglalásaikban, sőt egyes országok még be is jelentették, hogy támogatják a fegyveres harcot" - mondta.



  • Tippek
  • Árfolyam