Tűket rejtettek egy repülő szendvicseibe

2012.07.17. 17:28

Pulykás szendvicsekbe rejtett tűket találtak a Delta Air Lines utasai a társaság négy, Hollandiából az Egyesült Államokba tartó járatán.

A CNN információi szerint a Minneapolisba tartó gépen az egyik utas megsérült, miután ráharapott a szendvicsbe rejtett varrótűre. Ezután a Seattle-be és két Atlantába tartó gépen további négy, tűvel preparált szendvicset találtak. A szerencsétlenül járt utasnak nem esett komolyabb baja, a leszállás után nem is kért orvosi segítésget.

A Delta szóvivője, Kristin Baur szerint a légitársaság nagyon komolyan kezeli az ügyet, a nyomozásba bevonták az FBI-t és a holland hatóságokat, valamint a szendvicseket gyártó amsterdami Gate Gourmet éttermet is. Miután az első eset kiderült, a légitársaság gépein azonnal abbahagyták a szendvicsek felszolgálását, az utasok azóta előre csomagolt ételt kapnak.

Az étterem szóvivője, Christina Ulosevich elmondta, az ügyben saját nyomozást indítottak, de egyelőre nem találták meg a felelőst. Az étterem számos más légitársaságnak is szállít ételt, de máshonnan még nem jelentettek hasonló problémákat.

Az amerikai Delta Air Lines a világ legnagyobb légitársasága a repülőflotta száma és az utsaforgalom szerint, naponta mintegy 5000 járatot indítanak világszerte.