Már csak egy utasa él a lengyel busznak

2012.07.30. 13:40

Nyolcan a helyszínen, egy utas pedig a kórházban halt meg, miután egy tíz embert szállító mikrobusz hétfő hajnalban személyvonat elé hajtott egy biztosítás nélküli vasúti átjáróban Lengyelország középső részén.

A varsói ukrán konzul a helyszínen tartott rövid sajtótájékoztatón elmondta, hogy az áldozatok többsége ukrán állampolgár. A rendőrség értesülései szerint idénymunkát vállaltak egy helyi gyümölcsfeldolgozó üzemben, és éppen munkába tartottak.

A baleset a lódzi vajdaságban fekvő Bratoszewice településen történt. Az utat és a vasúti pályát lezárták, tart a helyszínelés és az áldozatok azonosítása.


View Larger Map

A korábbi értesülésektől eltérően hat nő és három férfi halt meg a balesetben, egy nő pedig súlyosan megsérült. Mindannyian a buszon utaztak. A személyvonat utasai között nincsenek sérültek.

Radoslaw Gwis, a lódzi rendőrség szóvivője elmondta, hogy még nem sikerült megállapítani, hogy a tíz ember közül ki vezette a járművet. A baleset okát vizsgálják, és a munkáltató cég dokumentációját is ellenőrzik.

Az ütközés olyan erős volt, hogy a felismerhetetlenségig összeroncsolódott mikrobusz márkáját csak a rendőrségi adatbázis segítségével sikerült azonosítani. Előzetes információk szerint a Ford Transitnak hat ember szállítására volt engedélye, ennek ellenére a sofőrrel együtt tízen utaztak rajta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport