Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Már jövő héten hazahozhatják Magyar Róbertet

2012.09.07. 23:35 Módosítva: 2012.09.08. 12:28
Mivel a spanyol bíróság hozzájárult a fekete sereg korábbi vezérének, Magyar Róbertnek a kiadatásához, így a férfit akár már a jövő héten hazahozhatják, közölte a rendőrség. A jogerősen elítélt férfit a magyar rendőröknek kell hazahozniuk.

Már a jövő héten hazahozhatják a tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Magyar Róbertet, mivel a kiadatásához hozzájárult a spanyol bíróság.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-nek szombaton azt mondta: az ORFK Nebek (Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ) pénteken kapott tájékoztatást a spanyol rendőröktől, hogy az ottani bíróság hozzájárult M. Róbert kiadatásához, így nincs akadálya annak, hogy a férfit akár már a jövő héten hazahozzák és megkezdje életfogytiglani büntetése letöltését. A rendőrség péntek esti közleményéből még csak az derült ki, hogy az ügyben eljáró spanyol bíróság elredelte a kiadatást.

A szóvivő elmondta, a jogerősen elítélt férfit a magyar rendőröknek kell hazahozniuk. Az ottani hatóságok által nemzetközi körözés alapján elfogott M. Róbertet Madridban adják majd át a magyar hatóságoknak. Az ORFK szóvivője szerint a spanyol hatóságok nagy valószínűséggel azért mondtak le az ott elkövetett bűncselekmények miatti eljárások lefolytatásáról, és adják ki Magyarországnak a férfit, mert idehaza tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, így élete végéig börtönben lesz.

Magyar Róbertet nemzetközi körözés alapján augusztus végén fogták el Marbellában. A férfit a magyar hatóságok azzal vádolták, hogy a "fekete sereg" nevű bűnszervezet vezetőjeként ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt.

A "fekete sereg" a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza. A házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött Magyar Róbertet a Debreceni Ítélőtábla - az elsőfokú döntést helyben hagyva - ez év márciusában tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.  • Vennék
  • Hírek