Horrorfilmbe illő látvány volt a támadás helyszínén

2012.09.12. 14:19
A Daily Telegraph napilapnak sikerült interjút készíteni azzal a francia túrázóval, aki először értesítette a helyi hatóságokat, mikor megtalálták múlt héten az Alpokban történt négyes gyilkosság áldozatait. A túrázó szerint, aki csak Philippe néven volt hajlandó nyilatkozni, annyira szörnyű volt a látvány, hogy ő és társai is lebénultak mikor meglátták.

Hárman indultak kirándulni közel a Chevaline nevű faluhoz, amikor azt vették észre, hogy egy biciklis száguld feléjük. A brit állampolgárságú biciklis volt az első, aki rátalált az al-Hilli család tagjaira, akiket saját kocsijukban lőttek le. A francia turisták annyit értettek, hogy a biciklis azt kiabálja, hogy valami szörnyűség történt, és hogy gyenge francia tudásával azt próbálja elmagyarázni, hogy telefonálnia kell.

Philippe elsőre azt hitte valamilyen autóbaleset történt, de mikor odaértek a gyilkosság helyszínére „teljesen megdermedt” a látványtól. „Nem volt semmi hang. Olyan volt, mint egy horrorfilm. Egy tévésorozat, ahol minden a gyilkossággal kezdődik. Amikor láttuk, hogy senki nem reagál a kiáltozásunkra, és hogy mindenki halottnak tűnik nagyon megijedtünk.”

A túrázó ekkor vette csak észre az eszméletlen, hétéves Zainab al-Hillit, akin az angol biciklis már korábban megpróbált segíteni. „A földön feküdt mozdulatlanul, de nem látszott, hogy össze van verve. Nem láttam vért, nem látszott hol sérült meg. Pár lépésnyire volt az autótól” – mondta Philippe. „Nem válaszolt a szavainkra. Tapsoltam, de nem reagált. Még pár szót szóltam angolul is, mikor láttam, hogy a kocsi rendszáma nagy-britanniai. De nem történt semmi. Számomra halottnak tűnt.”

Zainab végül túlélte a családját ért támadást, de még most is rossz állapotban van. A lányt vállon lőtték és súlyos koponyasérülést is szenvedett. Francia orvosok mesterséges kómába helyezték, amiből felébredt, de a rendőrség még most se tudta kihallgatni. A hatóságoknak nagy szükségük lenne bármilyen információra, amit a lány esetleg el tudna mondani, mert nehezen halad a nyomozás.

A rendőrök kihallgatták Philippet és az angol biciklist is, de a vallomásaik ellentmondásosak voltak. Philippe szerint senki nem volt ott, de a biciklis azt állítja, hogy látott egy motort és egy autót is távolodni a gyilkosság helyszínétől. Jelenleg 120 francia rendőr dolgozik az ügyön és az angol hatóságokkal is folyamatosan egyeztetnek.

Az Egyesült Királyságban élő al-Hilli család kirándulni érkezett Franciaországba. Mielőtt végeztek volna velük, az előző napokat egy kempingben töltötték. Az ottani vendégek megerősítették, hogy Zainab apja Saad al-Hilli többször is elhagyta a kempinget kocsijában a családja nélkül.

Egy holland turista szerint pár órával azelőtt, hogy az al-Hilli család elment a kempingből egy „furcsa” kelet-európai kinézetű férfi átkutatta az egész tábort. A holland szerint a férfi biztosan nem turista volt, és egyáltalán nem illett oda. Az al-Hilli család elleni támadásnál felmerült, hogy profi elkövetők voltak a tettesek, és ha ez igaz, akkor a holland turista talán az egyik tettest láthatta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport