Még pikánsabb képeket ígérnek Katalin hercegnéről

2012.09.16. 15:10 Módosítva: 2012.09.16. 15:22
Állítólag több száz kép készült a topless Katalin hercegnéről, ezek közül ötvenet egy olasz lap már hétfői különszámában leközöl, és még az sem tántorítaná el őket, ha maga II. Erzsébet telefonálna be a szerkesztőségbe. A botrány időközben átterjedt Írországra is, ahol az Irish Daily Star című bulvárnapilap hozott le néhányat a képekből a hétvégén, ezért a brit résztulajdonos azonnal kiszállt a vállalkozásból.

Tovább dagad a Kate Middleton félmeztelen fotói miatt kirobbant botrány. A Daily Mail szerint a félmeztelenül napozó cambridge-i hercegnéről eddigi kiszivárgotthoz képest több száz kép készült, amik közül egy olasz magazin ötvenet fog közölni hétfői különszámában.

Az elmosódott, de így is felismerhető képek közül a Closer című francia bulvármagazin többet is lehozott pénteki kiadásának címlapján és négy belső oldalán. Az ügy azonnal hatalmas botrányt kavart Nagy-Britanniában, és az udvar néhány órával a fotók megjelenése után bejelentette, hogy kártérítési pert indít a francia pletykalap ellen.

A Daily Mail szerint a hercegi pár ügyvédei a párizsi bíróságon próbálják elérni a képek megjelentetésének betiltását, mindeddig kevés sikerrel. A képeket péntek óta több magazin és internetes oldal is lehozta, a legfrissebb hírek szerint pedig az olasz Chi magazin még több – és az eddigieknél is pikánsabb – kép közlésére készül hétfői különszámában.

A Sunday Times című brit konzervatív lap értesülése szerint az olasz folyóirat 26 oldalas különkiadást állít össze a hercegnőről készült fotók közzétételére. A magazin főszerkesztője Twitteren azt írta: a képek közléséről még maga a királynő sem tudná lebeszélni. Londoni értesülések szerint a Closer és a Chi egyaránt Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök médiabirodalmához tartozik.

A botrány időközben átterjedt Írországra is, ahol az Irish Daily Star című bulvárnapilap hozott le néhányat a képekből a hétvégén. A lap egy brit sajtócsoport, a Northern & Shell többségi résztulajdonában van, és a cég tulajdonosa, Richard Desmond azonnal elítélte a szerkesztőség döntését a fotók közléséről, „undorító döntésnek” nevezve a képek megjelentetését. Desmond bejelentette, hogy előzetesen nem tudott a képek közléséről, és vállalata azonnali hatállyal kiszáll az Irish Daily Start kiadó közös brit-ír vállalkozásból.

A TMZ szerint már a YouPorn című internetes pornóoldal is bejelentkezett a képekért. Az oldal információi szerint az oldal tulajdonosa személyesen vette fel a kapcsolatot a Closer főszerkesztőjével és igyekezett visszautasíthatatlan ajánlatot tenni a francia lapnak.

A királyi család nem először került kínos helyzetbe lesifotók miatt az elmúlt hetekben, augusztus végén éppen a TMZ közölte először a Las Vegasban meztelenül bulizó Harry herceg képeit. A palota már akkor is igyekezett nyomást gyakorolni a sajtóra, de néhány nappal később a brit Sun mégis közölte a hercegről készült képeket. A brit sajtó a hercegi párral most szolidárisabb: bár a Middletonról készült képeket több brit bulvárlapnak is felajánlották, egyelőre egyetlen brit újság sem közölte a felvételeket.

Vilmos herceg és felesége éppen kilencnapos hivatalos délkelet-ázsiai körúton tartózkodik, de az utazást teljesen beárnyékolja a hercegnőről készült topless fotók botránya. Vilmos korábban azt mondta, reméli, hogy a felelősök börtönbe kerülnek az ügy miatt.