Mosolygott a baleset helyszínén, kirúgták

2012.09.21. 15:24

Hatalmas botrány lett abból Kínában, hogy egy védelmi biztosról felkerültek az internetre olyan képek, amiken az látható, hogy az augusztus 26-i buszbaleset után a helyszínen mosolygott. A balesetben 36-an meghaltak.

A kommunista országban a botrány után csak olaj volt a tűzre, hogy a képeken az is látszik, hogy a férfi drága karórákat hord.

A Kommunista Párt emiatt vizsgálatot indított, és megállapította, hogy a férfi helytelenül viselkedett, amikor „vigyorgott” és „luxuskarórákat viselt”, így bűnösnek találták abban, hogy „súlyos méltatlanságot követett el”.

A férfit ezért megfosztották minden feladatától, azaz kirúgták – írta meg a BBC. A párt közelménye szerint további vizsgálatok is folynak a férfi ellen.

A férfi azzal védekezett, hogy mivel a helyszínen mindenki szörnyen érezte magát a baleset miatt, megpróbált lelket önteni a kollégáiba. A luxuskarórákról azt mondta, hogy a fizetéséből vette, és a legdrágább is csak 35 ezer jüanba (kb. 1 200 000 Ft) került.

Szeptemberben egy egyetemi hallgató nyújtott be kérvényt arról, hogy hozzák nyilvánosságra, hogy mennyit keres a hivatalnok, de ezt elutasították.