Börtönt kapott egy troll

2012.10.08. 18:45
Egy eltűnt kislány Facebook-oldalán trollkodott a munkanélküli fiatal. Saját érdekében letartóztatták, majd 12 hét elzárást kapott.

Tizenkét hét elzárásra ítélték azt az angol fiatalt, aki sértő hozzászólásokat tett közzé egy eltűnt kislány Facebook oldalán. A 19 éves, munkanélküli Matthew Woods azon a Facebbok-oldalon kommentelt, ahol több mint 123 ezer ember keresi az október elsején eltűnt April Jonest.

Woods azzal kezdte, hogy feltette a kérdést, hogy mégis ki rabolna el egy vörös hajú, szeplős lányt, de aztán eléggé bedurvult: szexuális célzásokat tett a lányra, és többször is azt írta viccből, hogy ő rabolta el a lányt.

Woodsot a rendőrség szombaton tartóztatta le, leginkább saját biztonsága érdekében, mert persze valódi nevével és fényképével kommentált a Facebookon, így könnyen beazonosították az oldal feldühödött lájkolói.

Woods hétfőn minden elismert a bíróságon, és a bíró ítéletében külön kiemelte, hogy súlyos büntetést akart adni ezekért az undorító tettekért. A London Evening Standard az esetről szóló cikkében külön kielemi, hogy ugyanezen a napon a bíróság mindössze száz font bírságoz szabott ki egy férfire, aki autójából kiordítva leniggerezett egy színesbőrű nőt.

A lány eltűnésével kapcsolatban egyébként már letartóztattak egy férfit, Mark Bridgert ráadásul szombaton már nem emberrablással, hanem gyilkossággal vádolták a hatóságok, vagyis a kislány vélhetően már nincs életben. April holtteste egyelőre nem került elő, de Bridger szomszédai látták, hogy a férfi egy zsákot cipel a folyópartra.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM