Mégsem halt meg Kadhafi legkisebb fia

2012.10.21. 23:49 Módosítva: 2012.10.21. 23:49

Bocsánatot kért a líbiai miniszterelnök-helyettes vasárnap, amiért a hatóságok Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető legkisebb fiának halálhírét keltették, és azt a téves információt tették közzé, hogy elfogták Kadhafi egykori szóvivőjét. A Hamísz Kadhafi haláláról és Mussza Ibrahim elfogásáról szóló hírek az elmúlt hónapokban márt többször felbukkantak a líbiai médiában.

Musztafa Abu Sagur miniszterelnök-helyettes a Twitteren kért bocsánatot amiatt, hogy a nyilvánosságot úgy tájékoztatták a legkisebb Kadhafi-fiú, Hamísz haláláról és Mussza Ibrahim szóvivő elfogásáról, hogy előzőleg nm ellenőrizték hiteles forrásokból az értesülések helytállóságát.

A líbiai média vasárnapra virradóra közölte, hogy a 29 éves Hamísz a Tripolitól mintegy 160 kilométerre délre fekvő Bani-Valíd városában folyó összetűzésekben halt meg. Halálhírét nem sokkal később megerősítette Mohamed Magarif, az Általános Nemzeti Kongresszus (parlament) elnöke, az ideiglenes államfő is. A híradások arról is szóltak, hogy ugyanott elfogták Mussza Ibrahimot, amikor megpróbált elmenekülni a Kadhafi-párti erők egyik fellegvárának számító városból. Ezt azonban maga Ibrahim cáfolta a Facebook közösségi portálon megjelent hangüzenetében.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM