Saját feleségével is végzett a wisconsini ámokfutó

2012.10.23. 01:19

Feleségével is végzett az az ámokfutó, aki a wisconsini Milwaukee-ben lövöldözni kezdett egy külvárosi szépségszalonban – közölte hétfőn a rendőrség. A 45 éves Radcliffe Franklin Haughton vasárnap három nőt agyonlőtt és négy, egyelőre meg nem nevezett személyt megsebesített, mielőtt magával is végzett volna. A 42 éves Zina Haughton fodrász volt a szalonban.

A feleség feljelentése nyomán a Milwaukee megyei kerületi bíróság október 8-án családi erőszak miatt négyéves távoltartásról szóló rendeletet bocsátott ki a férj ellen. A válófélben lévő Haughton házaspárnak két árvája maradt. Milwaukee Brookfield nevű elővárosának – itt történt a lövöldözés – rendőrfőnöke kijelentette, hogy nem ismeri a gyilkosságok indítékát.

Zina Haughton korábban arról panaszkodott: féltékeny férje terrorizálta, megfenyegette: savat loccsant az arcába és benzinnel felgyújtja az egész családot. Veszekedés miatt a rendőrség az elmúlt hónapok során kiszállt a házaspár otthonához. Haughton egyebek között felhasogatta a felesége autójának gumijait.

Az ámokfutó, akinek megtiltották a fegyverviselést, pénteken vette meg a gyilkosságokhoz használt, .40-es kaliberű pisztolyt. A rendőrség szerint Haughton a 35 éves Cary Robuckkal és a 38 éves Maelyn Linddel is végzett.

Idén ez már a második olyan lövöldözés volt Wisconsinban, amely több emberéletet követelt. Augusztus 5-én egy 40 éves fehér fajgyűlölő, Michael Page hat ember megölt, hármat pedig megsebesített egy Milwaukeetől délre található szikh templomnál.

2005. március 12-én a vasárnapi ámokfutás helyszínétől mintegy másfél kilométerre található Sheraton szállodában egy fegyveres, a 44 éves Terry Ratzman hét imádkozóval végzett egy vallási szertartáson.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport