Saját udvarában végeztek az imámmal

2012.11.12. 10:16

Újabb imámmal, egy helyi mecset muzulmán papjával végeztek ismeretlen támadók Dagesztánban vasárnap este - erősítette meg hétfőn az észak-kaukázusi köztársaság nyomozó hivatala.

A Life News internetes újság értesülése szerint a 46 éves Gadzsi Alijevvel a fővárostól, Mahacskalától délnyugatra lévő Hadzsal-Mahi településen saját házának udvarán végeztek fegyveresek.

A helyszínen talált lőszerek alapján ítélve Kalasnyikov gépfegyverrel követték el a gyilkosságot. A támadók elmenekültek.

Az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaságban alig két hete, október 30-án öltek meg egy másik helyi imámot és két családtagját, de az elmúlt hónapokban már több hasonló gyilkosság történt Dagesztánban.

  Idén márciusban Bujnakszkban pokolgép végzett a központi mecset imámjával. Júniusban Karamahi településén ismeretlenek behatoltak a helyi mecsetbe, agyonlőtték az imámot és egy hívőt. Augusztus végén Csirkej településen robbanás végzett egy muzulmán vallási vezetővel, október 14-én pedig Ucskentben lőtték le a helyi imámot.

Oroszország déli határain, a főként muszlimok lakta Észak-Kaukázusban, elsősorban Dagesztánban, Csecsenföldön és Ingusföldön nem szűnik a feszültség. Az ott harcoló lázadó csoportok célja, hogy muszlim államot hozzanak létre a területen. A szélsőségesek támadásainak célpontjává váltak a mérsékeltebb muzulmán személyiségek is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport