Ivan H. százezer euró miatt gyilkolt

2012.11.23. 10:50 Módosítva: 2012.11.23. 10:50

Százezer eurós (körülbelül 28 millió forintos) tulajdonrészét követelhette vissza volt kollégáitól a háromszoros gyilkosságot elkövető zólyomi lövöldöző, írja a bumm.sk. Szomszédai problémamentes, alapvetően jószándékú emberként ismerték az 56 éves Ivan H.-t.

A szlovák sajtó információi szerint a férfi albérletben élt, tíz évig dolgozott a TC Trade nevű vállalatnak, és akkor távozott, amikor a cégbe belépett a tulajdonos legkisebb fia. A konfliktus közvetlen kiváltó oka százezer euró lehetett, ez volt ugyanis a tulajdonrésze a társaságban, de a pénzt nem kapta meg.

A férfi reggel nyolckor kereste fel volt kollégáit, probléma nélkül átjutott a portán, és bement az irodába, ahol a tulajdonos és két fia beszélgetett. Felelősségre vonta őket a pénz miatt, majd előhúzta a pisztolyát, és lövöldözni kezdett. Amikor a titkárnő – egyben az egyik áldozat felesége – berontott az irodába, rákiabált, és felszólította, hogy hagyja abba a lövöldözést. A férfi hallgatott rá, letette a fegyvert, és megvárta a rendőröket. Nem tanúsított ellenállást.