Lövöldözés volt Zólyomban, három halott

2012.11.22. 10:19

Lövések dördültek egy zólyomi cég épületében csütörtök reggel, írta a Nový Čas bulvárlap információira hivatkozva a bumm.sk. A lövöldözés egy zólyomi gépipari vállalat adminisztratív épületében történt reggel nyolc óra után. „A helyszínen kint vannak a mentők, három ember halt meg” – erősítette meg Boris Chmel a mentőszolgálat szóvivője. Úgy tudni, hét sérült is van.

Marián Slobodník besztercebányai megyei rendőrfőkapitány rövid sajtótájékoztatót tartott. Közölte, hogy a gyanúsított, az 56 éves Ivan H. megérkezése után szóváltásba keveredett a bent tartózkodókkal, majd lövöldözni kezdett. Az áldozatok között van egy zólyomi 62 éves férfi, az ő 36 éves fia, valamint egy 45 éves besztercebányai férfi. Az egyik áldozat felesége hívta a 112-t, ő sokkot kapott a történtektől, a mentők kórházba szállították. A lövöldözéskor az egyik szomszédos irodában volt, írja a parameter.sk.

Az ujszo.com cikke szerint a rendőrfőkapitány azt is elmondta, hogy valószínűleg lezáratlan anyagi kérdések vezettek a tragikus eseményekhez a TC Trade nevű cégben. Megerősítette azokat a korábbi sajtóértesüléseket, melyek szerint a cég volt ügyvezetője gyilkolt. Legálisan tartott pisztolyával a három jelenlegi ügyvezetőt lőtte le.

Ivan H-t a helyszínen elfogtak a rendőrök, nem tanúsított ellenállást. Nála volt az elkövetéshez használt fegyver is. A férfi 2012 februárjáig, tíz éven át volt a TC Trade ügyvezetője.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport