Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Súlyos harc Damaszkuszban és Aleppónál

2012.11.24. 21:06

A szíriai kormányerők és a fegyveres lázadók között Damaszkusz déli negyedeiben, valamint az északi Aleppó tartományban súlyos harcok bontakoztak ki szombaton. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) délutáni összesítése szerint az összecsapásokban kilencen haltak meg, közülük öten civilek voltak.

Damaszkusz két szegényebb negyedében a kormányerők vették célba a lázadókat, akik onnan igyekeznek behatolni a főváros központi részébe. Aleppó tartomány határában többek között az Eufrátesz egyik hídjáért folynak a harcok, a híd elfoglalása jelentős terület ellenőrzését tenné lehetővé a lázadók számára.

A déli Deraa és a keleti Deir-ez-Zór tartományokban is folytatódtak a kormányerők tüzérségi támadásai, az ország központi részén fekvő, hónapok óta ostromolt Homszhoz pedig jelentős csapaterősítést indított útnak a hadsereg az OSDH beszámolója szerint.

A londoni központú emigráns megfigyelőközpont számításai szerint a tavaly év elején kezdődött harcok már több mint 40 ezer ember halálát okozták Szíriában.